Banded Amsterdam

Banded Amsterdam is verkrijgbaar bij alle winkels van ’t oorzaakje; in Leiden, Delft & Alphen aan den Rijn. 

De Banded Amsterdam collectie bestaat uit zowel vrouwen als mannen armbanden in vele kleurrijke dessins. De armbanden van Banded Amsterdam zijn gemaakt van edelstaal, zijn nikkel vrij, slijtvast, UV bestendig én waterproof. En dan komen de armbanden ook nog eens in de meest leuke printjes!

250 stuks per print

Van elke print worden slechts 250 armbanden gemaakt, wat elke print extra uniek maakt.
De banden zijn in 3 maten verkrijgbaar en zijn makkelijk te vermaken. Hiervoor wordt een speciale tool bijgeleverd.

Cultureel geïnspireerd 

Veelal zijn de banden cultureel geïnspireerd, zo kun je Venetiaans tegelwerk, delfts blauw, Marokkaans aardewerk en vele andere inspiratie bronnen herkennen. Op dit moment bestaat de collectie uit bijna 150 verschillende dessins. Het merk blijft zich voortdurend ontwikkelen en produceren waardoor er dus continue verversing van het aanbod plaats vind.

Maatschappelijk-en milieu verantwoord uit hartje Berlijn

Verder zijn de armbanden van Banded met de hand gemaakt en maatschappelijk-en milieu verantwoord. De banden worden met de hand geproduceerd in hartje Berlijn, met de hand bedrukt en met de hand gesloten. Hierdoor staat een print soms niet helemaal in het midden uitgelijnd, maar dit ziet het merk als de perfecte imperfectie van handwerk!

De armbanden worden bewust dichtbij in Berlijn geproduceerd en niet in bijvoorbeeld Azië. Allereerst omdat het merk de overtuiging heeft dat ze beter dichtbij, in hun eigen cultuur en met hun eigen normen en waarden kunnen produceren. Als merk kan Banded Amsterdam zo sociaal en maatschappelijk verantwoordelijkheid nemen en de kwaliteit ook veel beter controleren.

Sociaal geproduceerd

Daarnaast zijn er ook in westerse landen veel mensen die niet kunnen werken om allerlei redenen.
Soms heeft dat een medische achtergrond en soms ook een sociale. Zo zag het merk dat mensen die genezen van een ernstige ziekte en boven een bepaalde leeftijd weer proberen in te stromen, enorme problemen hebben om een baan te vinden en soms zelfs sociaal geïsoleerd raken.
In nauw overleg met locale zorginstellingen selecteert Banded Amsterdam medewerkers voor wie het goed is om te werken en bieden ze de mogelijkheid om onder begeleiding de armbanden te produceren.
Op deze wijze vinden deze mensen weer werk, eigenwaarde, sociale contacten en levensvreugde. 

Banded Amsterdam is zelf dagelijks aanwezig om deze productie te begeleiden, controleren en te faciliteren. Veelal zien ze binnen afzienbare tijd enorme progressie bij de individuele medewerkers. Dit zichtbare ‘resultaat’ geeft Banded Amsterdam de voldoening dat ze hebben bijgedragen aan herstel van een individu.

Recent Posts